Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εξώδικη πρόσκληση στους αρμόδιους Υπουργούς για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε.

15563a

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΠΛΣ, ΠΟΕΥΠΣ, ΕΑΠΣ και ΠΕΑΛΣ με τους νομικούς συμβούλους, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν οι νομικές πτυχές των Αποφάσεων της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε., αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν. 4093/2012 και την ακύρωση της υπ. αριθ. οικ. 2/83408/0022 Υπουργικής Απόφασης, κατά το μέρος που αφορά την αναδρομική από 01/08/2012 μείωση των αποδοχών των ενστόλων.

Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε η άμεση κοινοποίηση δια εξωδίκου προσκλήσεως στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., καλώντας το ελληνικό δημόσιο να συμμορφωθεί άμεσα με τα οριζόμενα σε αυτές.

Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως οι Ομοσπονδίες το αμέσως προσεχές διάστημα προβούν σε νέες πρωτοβουλίες, με στόχο την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων όσον αφορά στην επιστροφή του μισθολογίου στην προτεραία κατάσταση ως και στην διασφάλιση των δικαιούμενων αναδρομικών αποζημιώσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter