Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της Cosco

ma-zehua

Στην Αθήνα έρχεται ο ισχυρός άνδρας της Cosco, Μα Ζε Χούα, με αφορμή τη ναυτιλιακή έκθεση των «Ποσειδωνίων» που σήμερα ανοίγει τις πύλες της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος».

Η έλευση του ισχυρού άνδρα της Cosco, Μα Ζε Χούα, στην Αθήνα με αφορμή τη ναυτιλιακή έκθεση των «Ποσειδωνίων», καθιστά σαφές ότι οι Κινέζοι θα δώσουν μάχη για να κερδίσουν το λιμάνι του Πειραιά, η διαδικασία αποκρατικοποίησης του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τονίζει η εφημερίδα.

Η επίσκεψη αυτή, αποτελεί προπομπό της προγραμματισμένης τριήμερης επίσκεψης στην Αθήνα του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κεκιάνγκ στις 19 Ιουνίου.

Εκτός από τους Κινέζους, στη λίστα με τους υποψήφιους αγοραστές του 67% του ΟΛΠ βρίσκεται η Ports America, ο μεγαλύτερος διαχειριστής λιμένων στις ΗΠΑ, η μεγάλου βεληνεκούς ολλανδική APM Terminals που ελέγχεται από τον δανέζικο κολοσσό Maersk με συμφέροντα σε 64 λιμάνια σε 39 χώρες ανά τον κόσμο, το εκ Νέας Ζηλανδίας επενδυτικό σχήμα Utilico Emerging Markets Limited που ανήκει στις Morrison & Co και ICM Limited, το αμερικανικό fund Cartesian Group που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 2 δισ. δολαρίων και η International Container Terminal Services που εδρεύει στις Φιλιππίνες.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter