Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τέλη Μαΐου τα νέα για το Θριάσιο

thriasio

Στο τέλος Μαΐου πρόκειται να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πολυσυζητημένη επί σειρά ετών ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο. Τις εξελίξεις αναμένεται να πυροδοτήσει η ΓΑΙΟΣΕ και εκτιμάται ότι θα υπάρξει και εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τα περίφημα ΣΔΙΤ.

Για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο έχουν εξελιχθεί πολλές και διάφορες συζητήσεις για το ρόλο που αυτό μπορεί να διαδραματίσει, επίσης για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει σε συνέργεια με το λιμάνι του Πειραιά αλλά και αυτό καθεαυτό ως βάση που μπορεί να φιλοξενήσει μεταποιητικές δραστηριότητες υπό ειδικό καθεστώς.

Ουσιαστικά το ενδιαφέρον ανάγει στη σφαίρα των logistics με το σιδηροδρομικό έργο να προτάσσεται ελέω των εξελίξεων που συνέβησαν από της ανάπτυξης της σιδηροδρομικής κάλυψης στο λιμάνι του Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι ο συζητήσεις για το Θριάσιο έχουν κλείσει μια συναπτή 20ετία μέσα στην οποία φορείς ων παραγωγικών τάξεων διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την φιλοσοφία που θα πρέπει να διέπει το εν λόγω έργο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter