Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Καραμπόλες και εξισώσεις» για ΟΛΠ και ΟΛΘ

OLP-853-

Τις «καραμπόλες» που σημειώνονται στο παγκόσμιο λιμενικό γίγνεσθαι όπου «λιμενικοί διαχειριστές» και μεγάλες εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων «μάχονται» να «εδραιώσουν θέσεις», επιχειρεί να καταγράψει δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, που εστιάζει στον Πειραιά, το Κινεζικό ενδιαφέρον και τα λιμενικά τεκταινόμενα στο πέταλο της Ανατολικής Μεσογείου.

Συναρτώντας μάλιστα το όλο θέμα με τις υποψηφιότητες που έχουν τεθεί για τον Πειραιά.

Είναι προφανές ότι το οικονομικό πρακτορείο στην αναφορά τους έχει αξιοποιήσει στοιχεία εκτιμήσεων παρατηρητών της λιμενικής αγοράς του Πειραιά όπου τα σενάρια δίνουν και παίρνουν αναφορικά με την έκβαση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ.

Στον ίδιο καμβά αξίζει να σημειωθεί στη Β. Ελλάδα βρίθουν τα σενάρια περί της έκβασης του εκεί διαγωνισμού για τον ΟΛΘ με εκτιμήσεις για τρία τουλάχιστον σχήματα, εκ των οποίων το ένα είναι εκείνο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, οι οποίες (εκτιμήσεις) εδράζουν και στην αποτύπωση επί χάρτου των «νοητών γεφυρών» στο Αιγαίο και την σημασία τους για το SSS της Μ. Θάλασσας.

Πάντως προς ώρας «άγνωστος Χ» στην «εξίσωση των εξελίξεων» φαίνεται να παραμένει η... πρώτη εμφάνιση της Ports America Group Holdings που θεωρείται «αστάθμητος» παράγοντας δεδομένου ότι δεν τίθεται θέμα ούτε για την «εμπειρία» ούτε για το μέγεθος των λιμένων που ελέγχει αλλά πολύ περισσότερο για το εύρος των οικονομικών και άλλων δυνατοτήτων που διαθέτει.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter