Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ελληνικά λιμάνια: «Ξεχνάτε να τα βαπτίζετε με γυναικεία ονόματα»;

spetses palio limani

Απέτισε φόρο τιμής στη Μπουμπουλίνα επισκεπτόμενος τις Σπέτσες. Και επί τη ευκαιρία έθεσε χθες στη δημοσιογραφική παρουσίαση των συμπερασμάτων από τη σύνοδο και τη «Διακήρυξη των Αθηνών» ερώτημα, γιατί η Ελλάδα που διαθέτει πλούσια ιστορία δεν αποδίδει τιμή σε γυναικείες φυσιογνωμίες δίδοντας το όνομά τους σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Ο λόγος για έναν εκ των ξένων δημοσιογράφων που παρακολούθησαν τις εργασίες της χθεσινής συνόδου και ο οποίος έθεσε το σχετικό ερώτημα που προκάλεσε εν αρχή αμηχανία αλλά αμέσως μετά έδωσε «πάσα» για να τεθεί το ερώτημα αν η Ελλάδα «εμπιστεύεται» το στόλο της σε γυναίκεια χέρια και «ποιο τονάζ» ... καλύπτει η εν λόγω εμπιστοσύνη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης απαντώντας, κατ' αρχάς τον ευχαρίστησε που είναι γνώστης της ελληνικής ιστορίας, σημειώνοντας πως έχει ζητήσει από τους έλληνες εφοπλιστές να εμπιστευτούν γυναίκες για τα πλοία για να προσθέσει ότι στο Λιμενικό Σώμα αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό στηρίζονται σε γυναίκες που κάνουν καριέρα σε μάχιμες και όχι μόνο μονάδες εξελισσόμενες βαθμολογικά στην στρατιωτική ιεραρχία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter