Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εν αναμονή επισημοποίησης της Ρ.Α.Λ.

limani-536747

Με την οριστικοποίηση των προσώπων του Δ.Σ. της Ρ.Α.Λ. και την εν συνεχεία διαδικασία επικύρωσής του με τη ανάλογη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ., πρόκειται να ενεργοποιηθεί η Ρυθμιστική Αρχή, ο ρόλος της οποίας εν πολλοίς έχει προσδιοριστεί ήδη και αφορά στον συντονιστικό κατά κύριο λόγο ρόλο που αυτή μπορεί να διαδραματίσει στο ελληνικό λιμενικό σύστημα.

Την περασμένη πενταετία και πλέον, στις εξαντλητικές συζητήσεις που είχαν διεξαχθεί για την αναγκαιότητα συντονισμού των εφαρμογών της λιμενικής πολιτικής είχε καταστεί σαφές ότι τουλάχιστον στους λιμενικούς άξονες, θέμα που εξακολουθεί να εκκρεμεί, είχε διαπιστωθεί ότι υπήρχε ανταγωνισμός και όχι συνέργιες μεταξύ λιμένων.

Ωστόσο η έλλειψη του συγκεκριμένου οργάνου μέχρι πρότινος και η άρθρωση πολιτικής από αυτό, άφησε τα πράγματα να αιωρούνται με αποτέλεσμα σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων των χρηστών να έχουν χαθεί πολλαπλές ευκαιρίες γα τα λιμάνια αλλά και τις τοπικές κοινωνίες καθώς ως γνωστό σε επίπεδο ΕΕ έτρεξαν ανεπιστρεπτί πλέον αρκετά προγράμματα που δε αξιοποιήθηκαν.

Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν. Και θα αφορούν την πολιτική που από τούδε και στο εξής θα εφαρμόσει το εν λόγω όργανο αλλά και το βαθμό διείσδυσης του σε θέματα γενικότερης λιμενικής πολιτικής δεδομένου ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων εμπλέκονται τα υπουργεία Οικονομίας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μεταφορών, Άμυνας κτλ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter