Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΒΕΠ: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έρθει και πάλι από την πλευρά και τον πλούτο της θάλασσας

samaras cosco zte 960 1-thumb-large

Χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το ΕΒΕΠ, τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ZTE Corporation και της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά.

Όπως τονίζεται, η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μίας ακόμη συνεργασίας που θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της ΖΤΕ προς 12 σημαντικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα σε: Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο.

Ο Πειραιάς, σημειώνει το ΕΒΕΠ, μετατρέπεται σε όχημα ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα καθιερώνει τον Πειραιά σε πύλη εισόδου συνδεδεμένο με τις υποδομές και τον καθιστά παγκόσμιο κόμβο θαλάσσιων μεταφορών. Τέτοιες επιλογές και συνεργασίες παγκόσμιων παικτών του εμπορίου και της ναυτιλίας, αναφέρει η ανακοίνωση, βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας και δείχνουν προοπτική.

Η επένδυση της ΖΤΕ επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην Ελλάδα και τη δέσμευση μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό, περίπου 400-600, θέσεων εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή του, που εκτιμάται σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα.

Οι επόμενες φάσεις της επένδυσης περιλαμβάνουν την κατασκευή Κέντρου Επισκευών και Επιστροφών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την μετεξέλιξή του αργότερα σε γραμμή συναρμολόγησης (assembly line).

Η απόφαση ενός πολυεθνικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών όπως η ZTE, με τζίρο 15 δις ευρώ και επιχειρηματική δράση σε 140 χώρες, να επιλέξει τον Πειραιά για την εγκατάσταση του κέντρου logistics της, υπόσχεται πολλά.

Κοινός στόχος όλων πρέπει να είναι το λιμάνι του Πειραιά να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, σε Κέντρο Logistics, αλλά και στη κύρια Νοτιοανατολική Πύλη για τα φορτία από και προς την Ευρώπη. Τελικά, υπογραμμίζει το ΕΒΕΠ, επιβεβαιώνεται ότι η πολυσυζητημένη ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έρθει για άλλη μία φορά από την πλευρά και τον πλούτο της θάλασσας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter