Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε εξέλιξη λιμενικά έργα στο Ναύπλιο

varvitsiotis-774

Επίσκεψη στο Ναύπλιο πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των λιμενικών έργων στο λιμάνι της Αργολικής πρωτεύουσας.


Ο κ. Βαρβιτσιώτης σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, «το Ναύπλιο είναι από τους προορισμούς που μπορούν να αναδειχθούν τουριστικά και μέσω του γιοτ και διαμέσου της κρουαζιέρας. Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος της κρουαζιέρας και για να γίνει αυτό πρέπει οι λιμενικές μας υποδομές να είναι έτοιμες να υποδεχτούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια με ασφάλεια. Ασφάλεια τόσο για το πλοίο όσο και για τους επιβάτες». Επίσης ανέφερε ότι στο Ναύπλιο έχουν δρομολογηθεί και τα έργα εκβάθυνσης και τα έργα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και ήδη είπε, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κι έχει ανατεθεί στην Περιφέρεια η προκήρυξη μέσω ΣΔΙΤ, για την κατασκευή μιας μαρίνας, ενώ πρόσθεσε ότι, «όταν τα έργα αυτά ολοκληρωθούν θα αναδείξουν το Ναύπλιο σε ένα τουριστικό ναυτιλιακό προορισμό και θα έλεγα ότι δεν θα συγκρίνεται με κανένα άλλο μέρος, από την άποψη των υποδομών». Ο υπουργός επίσης αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις για το yachting σημειώνοντας τις δυνατότητες του Ναύπλιου ως τουριστικού προορισμού για σκάφη του εν λόγω τομέα.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός,που συνόδευσε τον υπουργό ΝΑ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικά τα έργα στην λιμενική ζώνη του Ναυπλίου, σημειώνοντας πως, με την ολοκλήρωσή τους θα δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου.
Τέλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, υπογράμμισε ότι τα λιμενικά έργα που έχουν δρομολογηθεί, σηματοδοτούν μια αναπτυξιακή πορεία για το Ναύπλιο και όλη την ευρύτερη περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα ανατεθεί το μάστερ πλαν του λιμανιού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter