Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνι Πειραιά: Ρυθμίσεις ενόψει της θερινής περιόδου

epivates-00

Ευρεία σύσκεψη διεξήχθη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σήμερα, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο η βελτίωση του συντονισμού, η διαπίστωση προβλημάτων, καθώς και η κατάθεση προτάσεων απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εύρυθμη συγκοινωνιακή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, εν' όψει της θερινής περιόδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος του Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Αθανάσιος Μπούσιος και Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός και Αντιναύαρχος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Υπεύθυνος Τομέα Κρουαζιέρας ΟΛΠ, Σταύρος Χατζάκος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Ταξίαρχος Ιωάννης Διαμαντόπουλος,οΔιοικητής Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, Αστυνομικός Διευθυντής Σπυρίδων Λάσκος, ο Προϊστάμενος Τελωνειακής Περιφέρειας Αττικής, Απόστολος Τσιγκάκος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Διαμαντής Κρασσανάκης, ο Πρόεδρος Συνδικάτου ΤΑΧΙ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο Πρόεδρος HATTA, Λύσσανδρος Τσιλίδης, και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος ΛΣ, Γεώργιος Σαρρηγιάννης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά, με αφορμή την έλευση του τραμ στην πόλη και του μετρό, καθώς και οι επιπτώσεις που θα έχουν στον κυκλοφοριακό χάρτη. Παράλληλα, επίκεντρο της συζήτησης υπήρξε η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες της κρουαζιέρας, χρήστες της ακτοπλοΐας και η μεγιστοποίηση του οφέλους για την εθνική οικονομία και την πόλη του Πειραιά, από τις τουριστικές αφίξεις.
«Είμαστε εδώ σήμερα, νωρίτερα από ότι συνηθίζεται, για να συζητήσουμε εγκαίρως τη συγκοινωνιακή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά εν' όψει της κρίσιμης για τη χώρα θερινής περιόδου», τόνισε κατά την τοποθέτηση του ο κ. Βαρβιτσιώτης. Ο Υπουργός Ναυτιλίας, σημείωσε ότι σκοπός της συνάντησης είναι η διαπίστωση των προβλημάτων και η αντιμετώπιση τους εγκαίρως, ώστε το Υπουργείο να μην έρχεται ετεροχρονισμένα και εν μέσω τουριστικής περιόδου, αντιμέτωπο με αυτά ζητώντας, παράλληλα για τον λόγο αυτό, την εγρήγορση όλων των φορέων.Συγχρόνως, ο κ. Βαρβιτσιώτης έθεσε ως κύριο στόχο την ετοιμότητα και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εν' όψει της τουριστικής περιόδου, καθώς τα έσοδα από τον τουρισμό είναι ζωτικά για την εθνική προσπάθεια. «Θέλω να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και τουριστών σε ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα» υπογράμμισε σχετικά.
Κλείνοντας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου ώστε να εξωραϊσθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα της πόλης περιφερειακά του λιμανιού, καθώς τη διασχίζουν 12 εκατομμύρια επισκέπτες που αποτελούν και δυνητικά «πελάτες» της. «Η εικόνα του λιμανιού του Πειραιά αποτελεί μέρος της μεγάλης εικόνας της πόλης» κατέληξε χαρακτηριστικά

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter