Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Άνοιξε τον "χορό" των πελατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η συμφωνία COSCO-ΗΡ

cosco-hp

Την ώρα που η ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται για μία ακόμη φορά προ «έξι βημάτων» και το κυβερνητικό σχήμα φαίνεται να αμφιταλαντεύεται ως προς το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ αυτή καθ' αυτή η συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με COSCO-ΗΡ «άνοιξε» το χορό των ενδιαφερόμενων για τη γραμμή Πειραιά-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης-Τουρκίας-Τσεχίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν ήδη την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχει βολιδοσκοπηθεί από μεγάλες πολυεθνικού χαρακτήρα εταιρίες για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω γραμμή , που καθιερώθηκε με την ολοκλήρωση της σύνδεσης του Ικονίου με το διεθνές δίκτυο, για διασπορά προϊόντων τους τόσο στην εσωτερική ελληνική αγορά όσο και εκείνη που προσδιορίζουν τα νοτιοανατολικά Βαλκάνια και όχι μόνο.

Να σημειωθεί ότι η δρομολόγηση εμπορικών συρμών μεταξύ Πειραιά-Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον ελληνικών επιχειρήσεων για διακίνηση στον εν λόγω άξονα προϊόντων τους με εμπορευματοκιβώτια αξιοποιώντας τα τοπικά logistics με στήριξη μάλιστα χρηματοδοτικών και άλλων προγραμμάτων που τρέχουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για «αιφνίδια αφύπνιση» σχολίαζαν κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων σε γνώση των οποίων έχουν περιέλθει στοιχεία μεγάλων συμφωνιών που έχει συνάψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (P&G.Ε.Β.Ζ., Furlis-IKEA, ΕΛΤΑ,κλπ)υπό την εποπτεία του ΣΕΒ για την σιδηροδρομική εταιρία που είδε μπροστά της ένα νέο πελατειακό ορίζοντα χάρη στα λιμάνια.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν μάλιστα με νόημα ότι Βόλος-Θεσσαλονίκη (πρόσφατα έγιναν και σχετικές δηλώσεις από την ηγεσία του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και προσεχώς Αλεξανδρούπολη αλλά και Πάτρα στα νοτιοδυτικά θα εμφανίσουν πελατειακό δυναμικό ικανό να οδηγήσει σε ανάπτυξη των εμπορικών συρμών με ότι αυτό θετικό θα συνεπάγεται για τα εν λόγω λιμάνια και βέβαια για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Προσεχώς στο «παιχνίδι» και το Λαύριο καθώς οι σχεδιασμοί, που έμειναν παγωμένοι και αυτοί σε λογικές παρελθόντος «ξεπάγωσαν» με ότι αυτό θετικό θα συνεπάγεται προσεχώς στην περίπτωση που προαστιακός και μετρό καταλήγουν στο εν λόγω λιμάνι.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter