Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μ. Βαρβιτσιώτης: Μηχανές ανάπτυξης τα λιμάνια

varvitsiotis-m-34

Για κάθε νησί αλλά και για την ίδια τη χώρα μας τα ελληνικά λιμάνια πρέπει να γίνουν «μηχανές ανάπτυξης», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο 5ο Ετήσιο Ελληνικό Ναυτιλιακό Φόρουμ Capital Link.

Παράλληλα ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι κρίσιμο να εγκριθεί ο Φιλικός Διακανονισμός ΟΛΠ – COSCO από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η συμφωνία, περιλαμβάνει επιπλέον επενδύσεις ύψους 230 εκατ. Ευρώ.

Η επισήμανση Βαρβιτσιώτη ήρθε σχεδόν ένα 24ωρο πριν από τη αυριανή συζήτηση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, επαναβεβαιώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των στρατηγικής σημασίας λιμένων, αρχής γενομένης από τον ΟΛΠ.

Ο υπουργός επισήμανε ότι τα λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν μηχανές ανάπτυξης όπως προαναφέρθηκε, δεδομένου ότι έχει ωριμάσει πλέον ύστερα από αλλεπάλληλους κύκλους συζητήσεων το θέμα της ανάπτυξης του λιμενικού cluster, χάρις το οποίο θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας αλλά και θα διασωθούν οι υπάρχουσες, όπως στην περίπτωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter