Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υιοθέτηση περιεχομένου συμφωνίας σχετικά με την πρόταση Κανονισμού για την επιτήρηση των Εξωτερικών Θαλασσίων Συνόρων

varvitsiwths

Την υιοθέτηση του περιεχομένου της συμφωνίας, σχετικά με την πρόταση Κανονισμού για την επιτήρηση των Εξωτερικών Θαλασσίων Συνόρων της Ευρώπης, αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η πρόταση κανονισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχειρησιακής συνεργασίας που συντονίζεται από τον FRONTEX. Με αφορμή την απόφαση αυτή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε:

«Αδιαμφισβήτητα η συμφωνία αυτή, που πρόκειται να ολοκληρωθεί με την υιοθέτησή της από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από το Συμβούλιο Υπουργών τον Μάρτιο, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία και ένα σημαντικό βήμα για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα.

Για την Ευρώπη, διότι αποκτά ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο για τις κοινές επιχειρήσεις στη θάλασσα και απόλυτα συμβατό με το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Για την Ελλάδα, διότι:

Πρώτον, προσθέτει έναν κρίκο στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον Δεκέμβριο για μια νέα Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης,

Δεύτερον, αποδεικνύει την έμπρακτη αφοσίωσή μας στις αρχές της προστασίας των Ευρωπαϊκών Συνόρων, με απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα και τρίτον, διότι επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να φέρει σε πέρας επάξια τα καθήκοντά της, ως Προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter