Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ν.Αρβανίτης: Εξεπλάγημεν με την θέση ΕΒΕΠ για το λιμάνι

arvanitis-00

Έκπληξη απογοήτευση και προβληματισμό σε κύκλους των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων φαίνεται ότι προκάλεσαν οι θέσεις του ΕΒΕΠ περί του μοντέλου που μπορεί να δώσει αναπτυξιακό χαρακτήρα στις δραστηριότητες του λιμένα.

Ερωτηθείς σχετικά ο επίτιμος πρόεδρος της Δ.Ν.Ε. ,Ν. Αρβανίτης, ο οποίος και επί των ημερών της προεδρίας του χειρίστηκε το θέμα της πρώτης ιδιωτικοποίησης , και εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, σημείωσε ότι εκ του αποτελέσματος το κρατικό μοντέλο οργανισμού λιμένος έχει αποτύχει.

Όπως ανέφερε απόδειξη ειδικά στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής τα πρόσφατα ανακοινωθέντα αποτελέσματα του ΟΛΠ που δεν εμφάνισαν κερδοφορία. Είναι γνωστό, πρόσθεσε ο κ. Αρβανίτης ότι το δείγμα γραφής του λειτουργούντος με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια τμήματος του ΣΕΜΠΟ υπό την ΣΕΠ ΑΕ αναπτύσσεται καθημερινά θέτοντας τον Πειραιά στις πρώτες θέσεις σε παγκόσμια κατάταξη γεγονός που αντανακλά και στην ανάπτυξη κλάδων που δραστηριοποιούνται στον λιμάνι του Πειραιά.

Στο σημείο αυτό ο κ. Αρβανίτης υπενθύμισε ότι η Δ.Ν.Ε. που εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών- «αιμοδοτών» του λιμένα έχει τοποθετηθεί σχετικά ενώ μόλις πρόσφατα στην εκδήλωση της Ένωσης υπενθύμισε την εν λόγω θέση δια του προέδρου της Ι. Χατζηαντωνίου.

Η πλήρης ιδιωτικοποίηση, τόνισε, αποτελεί την μόνη λύση που μπορεί να δώσει ανάπτυξη και άρα η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες διαγωνισμού πώλησης του πακέτου των μετοχών του λιμένα με στόχο να επιλεγεί, μέσα από τις διαγωνιστικές διαδικασίες, η καλύτερη δυνατή πρόταση επενδύσεως.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter