Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στοίχημα οι ιδιωτικοποιήσεις για το Bloomberg

igoymenitsa-aerofotografia

Εκτός από το Ελληνικό, στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για το 2014 συμπεριλαμβάνονται δύο βασικά λιμάνια, μια εταιρεία ύδρευσης, αυτοκινητόδρομοι και ο σιδηρόδρομος. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων σε δημοσίευμα του το Bloomberg, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, σημειώνει ότι το Ελληνικό θα είναι το crash test των αποκρατικοποιήσεων για την Ελλάδα.

Το πρακτορείο σημειώνει τους λόγους των καθυστερήσεων, ενώ βλέπει το όλο θέμα και από την οπτική γωνία των εν δυνάμει επενδυτών, αναφερόμενο σε φόβους για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας, αλλά και τη διατήρηση της στη ζώνη του ευρώ, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να αποτελεί αντικίνητρο για την έλευση των όποιων επενδύσεων.

Στο παρελθόν έχουν γίνει αναφορές από οικονομικά πρακτορεία ειδήσεων και στο φορολογικό καθεστώς. Για την ακρίβεια στο ευμετάβλητο του φορολογικού καθεστώτος και το τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την κερδοφορία μιας επιχείρησης αλλά και για την υαλοποίηση των όποιων σχεδιασμών.

Τα δύο λιμάνια πάντως εξακολουθούν σε άλλα διεθνή πρακτορεία να αναφέρονται υπό την έννοια ότι υπάρχει εκπεφρασμένο επενδυτικό ενδιαφέρον από ρωσικής και κινεζικής πλευράς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter