Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σταθμοί LNG: Επενδυτικό ενδιαφέρον στον ορίζοντα για ελληνικά λιμάνια(;)

termatiko lng

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για εκπεφρασμένο επενδυτικό ενδιαφέρον Αραβικής προελεύσεως κεφαλαίων, και όχι μόνο, για σταθμούς LNG ή επί το λαϊκότερο για σταθμούς επί ευρωπαϊκού εδάφους που είναι ικανοί να μεταφέρουν μέσω αγωγών και άλλων εγκαταστάσεων υγροποιημένα αέρια στις ενδιαφερόμενες ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η ελληνική «αγορά» προσφέρεται για τέτοιου είδους επενδύσεις σε στρατηγικής σημασίας λιμάνια και παρά το γεγονός ότι οι ηγεσίες τους δεν φαίνεται να έχουν, προς ώρας, στραμμένη την προσοχής τους σε τέτοιου είδους ενδύσεις αφού παρακολουθούν τα μοναδοποιημένα αλλά και τα χύδην φορτία.

Τα ελληνικά λιμάνια μπήκαν «στο επενδυτικό στόχαστρο» και σε αυτόν τον τομέα σχεδόν ταυτόχρονα με την εμφάνιση στοιχείων για τα υποθαλάσσια κοιτάσματα αλλά και τους αγωγούς που θα διέλθουν από ελληνικού εδάφους στο εγγύς μέλλον.

Να σημειωθεί ότι γύρω από την αξιοποίηση των ελληνικών κοιτασμάτων αλλά και της χρήσης ελληνικών λιμένων για «διασπορά» υγροποιημένων αερίων γίνεται μεγάλος λόγος στις διεθνείς ειδικές αγορές με πλέον πρόσφατες τις συζητήσεις στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Τέξας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter