Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Μετεξεταστέοι» στις αποκρατικοποιήσεις (;)

limani thessalonikis

Δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την τρόικα η «πιθανότητα» η Αθήνα να «ροκανίζει το χρόνο» στις αποκρατικοποιήσεις γεγονός που δίνει νέα ώθηση στα σενάρια της διελκυστίνδας «ευθυνών» για την χρονική εκτροπή στα προγράμματα των αποκρατικοποιήσεων που εμπεριέχονται στις περίφημες μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, στις πρώτες θέσεις της ατζέντας εμπεριέχονται και οι υποθέσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ οι ακτές Μιαούλη και Βασιλειάδη φαίνεται να περιμένουν τα εκ Βρυξελλών κελεύσματα τα οποία και δεν φαίνονται στον ορίζοντα με αποτέλεσμα ο φάκελος του ΟΛΠ να «πηγαινοέρχεται» μεταξύ Πειραιώς και πλατείας Συντάγματος χωρίς πλέον να είναι σαφές, και παρά τις περί του αντιθέτου «διαρροές» πότε θα «διαβεί το κατώφλι της Βουλής» επίσημα.

Στο φόντο των αποκρατικοποιήσεων και οι δηλώσεις Παπούλια –Σαμαρά που ουσιαστικά λειτούργησαν αναζωογονητικά ως προς το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον για έλευση Ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα κυρίως με το «πακέτο» ΟΛΘ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Έλευση που φαίνεται να «φρενάρει» αφενός στο γεγονός ότι η Αθήνα δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αν θα υπάρξει το πολυσυζητημένο «πακέτο» και αφετέρου στο διπλωματικό παρασκήνιο αρχής γενομένης από το επικείμενο σύμφωνο ΕΕ-Ρωσίας.

Οι συζητήσεις πάντως για τα προαπαιτούμενα εν όψει της έλευσης της τρόικα καλά κρατούν όπως βέβαια και οι συζητήσεις για το πώς θα καλυφθεί το «άνοιγμα» από τα έσοδα που είχαν προϋπολογιστεί, όπως είχαν, από τις αποκρατικοποιήσεις των δύο μεγάλων λιμένων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter