Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η «μάχη» των Βρυξελλών για «προαπαιτούμενα»-λιμάνια

olp2

«Μαλλιά κουβάρια...». Με τα... προαπαιτούμενα. Ο λόγος για το χρόνο έλευσης της τρόικα καθώς όπως μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο επιστολή του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προς το Ολλανδικό Κοινοβούλιο ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών σημειώνει, πως οι καθυστερήσεις στην επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα αποδίδονται στην ελληνική κυβέρνηση καθώς δεν έχει καλύψει όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους για την εκταμίευση των δόσεων του τέταρτου τριμήνου του 2013.

Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης θα επιχειρήσει να κάμψει τις τελευταίες αλλά ισχυρές αντιδράσεις των Βρυξελλών απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης , που εμφανίζεται αποφασισμένη, να προχωρήσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και εν συνεχεία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Για τον τελευταίο πληροφορίες που έρχονται από το Ταμείο Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αναφέρουν ότι η απόφαση για την ιδιωτικοποίησή του είναι οριστική, ειλημμένη και ...κοστολογημένη. Όπως βέβαια και αυτή του ΟΛΠ με βάση τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία τα οποία και αποκάλυψε το "theseanation" . Γεγονός που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και βέβαια και την τοποθέτηση του υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη.
Οι αναφορές στα «προαπαιτούμενα» έρχονται σε χρονική συγκυρία που η μέχρι σήμερα «διγλωσσία» τρόικα και Βρυξελλών ως προς την ιδιωτικοποίηση του πρώτου λιμένα της χώρας έχει ενοχλήσει σφόδρα την Αθήνα. Την στιγμή που εξακολουθεί να γίνεται λόγος για προαπαιτούμενα αλλά και περί «συμμόρφωσης» προς τα χρονοδιαγράμματα των μνημονίων που τουλάχιστον στην περίπτωση της αποκρατικοποίησης λιμένων εμφανίζουν καθυστέρηση.
Όπως αναφέρει το Bloomberg στην επιστολή του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ «το Eurogroup θα συζητήσει για την επόμενη δόση προς την Ελλάδα με βάση την επόμενη έκθεση προόδου» αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι παραμένει άγνωστο πότε η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για την επόμενη αξιολόγηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter