Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεργασία Κρήτης - Κύπρου για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Kypros-diavouleusi 04-12-2013

Στην δημόσια διαβούλευση που οργάνωσε η Αρχή Λιμένων Κύπρου συμμετείχε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κος. Γιάννης Μπρας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Αρχής Λιμένων Κύπρου κου. Πρέντζα.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της Κρήτης με την Κύπρο όπως η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, που είναι ακόμα ποιο επιβεβλημένη σήμερα λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και θέματα ανάπτυξης εμπορικής γραμμής μεταξύ Ηρακλείου και Κύπρου.

Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει ποιο στενή συνεργασία σε θέματα διεκδίκησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω προγραμμάτων όπως τα Med, INTEREG κτλ., έτσι ώστε μαζί να προχωρήσουν σε αναπτυξιακές δράσεις αλλά και καλύτερο προγραμματισμό για την νέα προγραμματική περίοδο.

Τέλος, έγινε η αρχή της μεγάλης συζήτησης για την συνεργασία που πρέπει να υπάρξει σε θέματα ενεργειακού ενδιαφέροντος αρχής γινομένης από την περίφημη διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης, αλλά και σε θέματα προστασίας του θαλασσίου και παράκτιου περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ δήλωσε: «Η στενή και συνεχής συνεργασία μόνο θετικά οφέλη μπορεί να φέρει. Εμείς σαν λιμάνι Ηρακλείου θα ανοίξουμε τους δρόμους αλλά θα πρέπει και οι φορείς να βοηθήσουν. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα η εμπορική διασύνδεση της Κρήτης με την Κύπρο και το Ισραήλ».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter