Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυτοματισμοί λιμένων: «Πολύ πίσω» το ξηρό φορτίο

Adani port home2

Μεγαλώνει η απόσταση από τους ανά τον κόσμο σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων όσον αφορά στην υιοθέτηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας και των αυτοματισμών από τα terminals που είναι αφιερωμένα στη διαχείριση των ξηρών φορτίων. Η «υστέρηση» σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές έγκειται στο γεγονός ότι στην μία περίπτωση τα φορτία είναι μοναδοποιημένα παρά το γεγονός ότι διακινείται μία πλειάδα διαφορετικών φορτίων έναντι της άλλης περίπτωσης όπου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τεχνολογικά τα λιμάνια βρίσκονται ακόμη σε συνθήκες του μέσου του περασμένου αιώνα.

Να σημειωθεί ότι μερίδα αναλυτών θεωρεί ότι ο τομέας των bulk σε επίπεδο λιμένων δεν είναι «ανοικτός» στους αυτοματισμούς παρά το γεγονός ότι έχει καταστεί σαφές πως βελτιώνονται κατά πολύ οι χρόνοι εξυπηρέτησης του τομέα με προφανή οφέλη.

Το γεγονός «επιδεινώνεται» και εξ αιτίας του γεγονότος ότι σε πολλές γεωγραφικές ζώνες τα εργατικά παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα καθιστώντας κατά τον τρόπο αυτό «προβληματική» την άποψη για τους χρόνους απόσβεσης των όποιων επενδύσεων σε τεχνολογικά μέσα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter