Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ολλανδική οικονομική ανάπτυξη με τρένα και λιμάνια

roterdam limani

Σημαντική κρίνεται η συμβολή της σιδηροδρομικής κάλυψης-εξυπηρέτησης των λιμένων Amsterdam και Rotterdam στην Ολλανδική οικονομία σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται στο ρόλο του σιδηροδρόμου για την αύξηση των διακινούμενων φορτίων από και προς αυτά. Η ανάλυση των στοιχείων παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω των έντονων διακυμάνσεων που καταγράφονται όσον αφορά στους όγκους των φορτίων αλλά και λόγω των «σιδηροδρομικών επιλογών» που έγιναν το διάστημα που εξετάζεται.

Να σημειωθεί ότι εσχάτως οι διοικήσεις των δύο μεγάλων λιμανιών έχουν εστιάσει σε σχεδιασμούς περεταίρω βελτίωσης των σιδηροδρομικών καλύψεων και της επιλογής διαδρομών ώστε να μειωθούν περεταίρω οι χρόνοι διακίνησης σε γραμμές που τα εμπορικά τραίνα θα έχουν τον πρώτο λόγο έναντι των επιβατικών.

Με επίκεντρο τους σιδηροδρομικούς κόμβους της Γερμανίας και το άριστο σιδηροδρομικό προϊόν της τα logistics έχουν από την πλευρά τους αρχίσει να εστιάζουν τώρα στην Βαλκανική καθώς διαφαίνεται τάση σιδηροδρομικής «ένωσης» λιμένων της Β. Θάλασσας με εκείνα της Μεσογείου. Τάση στην οποία ο Πειραιά μελλοντικά θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter