Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύει στια ανεμογεννήτριες το Ρότερνταμ

roterdam port

Περιβαλλοντικών δράσεων και ανάλογων επενδύσεων συνέχεια για το λιμάνι του Ρότερνταμ το οποίο και θα αναπτύξει σε θαλάσσια έκταση του Maasvlakte2 αιολικό πάρκο με ορίζοντα λειτουργίας του το 2019. Η επένδυση εκτιμάται ότι θα προκαλέσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με πολλαπλά και πολλαπλασιαστικά οφέλη για το λιμάνι η διοίκηση του οποίου έχει προωθήσει σειρά μεγάλων πρότζεκ χάρη στα οποία έχει συγκεντρώσει γύρω του μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι στην Ολλανδία οι σιδηρόδρομοι κινούνται χάρη στο ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από ανεμογεννήτριες. Η Ολλανδία προωθεί ενεργά την αιολική ενέργεια, ακολουθώντας άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία.

Πέρσι τον Αύγουστο, η Σκωτία ανακοίνωσε ότι τα αιολικά πάρκα της ήταν σε θέση να καλύψουν το 106% των συνολικών ενεργειακών αναγκών της χώρας. Η Σκωτία έχει μάλιστα σχέδια να έχει 100% μηδενική κατανάλωση άνθρακα μέχρι το 2020, μέσω επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της παλιρροϊκής ενέργειας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter