Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διασπορά στοιχείων αποδίδει κέρδη

Adani port home2

«Ο χρόνος είναι χρήμα» συμφωνούν σχεδόν στο σύνολό τους οι αναλυτές λιμενικών λειτουργιών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η διανομή data μεταξύ των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα των logistics με επίκεντρο τα λιμάνια μειώνει τους χρόνους εξυπηρέτησης αλλά κυρίως τους «νεκρούς χρόνους». Το τελευταίο διάστημα η υπόθεση των data απασχολεί ιδιαίτερα την αλυσίδα των logistics αλλά από τα πρώτα στοιχεία που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας μέσα από αναλύσεις καθίσταται προφανές ότι τα σέρβις γίνονται ταχύτερα και αποδοτικότερα όταν αξιοποιούνται έγκαιρα τα στοιχεία με αποτέλεσμα το πελατειακό δυναμικό να είναι ευχαριστημένο.

Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν αναλυτές είχαν επισημάνει ότι στις διαδικασίες του short sea πολλά λιμάνια δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο σύστημα καθώς δεν υπήρχαν οι εξοπλισμοί αλλά και «ανοικτές πλατφόρμες» πληροφοριών προσβάσιμες σε τρίτους με αποτέλεσμα καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας.

Στις σημερινές συνθήκες, επι παραδείγματι, θεωρείται αδιανόητο ένα πλοίο να αποπλέει από ένα Τουρκικό λιμάνι να καταπλέει στη συνέχεια σε ένα ελληνικό και τα σχετικά στοιχεία με τα φορτία να μην έχουν «φτάσει» στα κέντρα έλεγχου.

Από την άλλη πλευρά η αξιοποίηση των λιμενικών data φαίνεται, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, ότι έχουν συμβάλει στην προσπάθεια των ηγεσιών των λιμένων να βελτιώσουν τα σέρβις τους στο μέγιστο βαθμό καθώς τούτο πλέον απαιτείται από τις προσεγγίσεις πλοίων με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter