Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ναυμαχία» των data και βιώσιμη ανάπτυξη

139104 ashdod port israel

Με ορίζοντα το 2030 και την τεθείσα ατζέντα για την βιώσιμη ανάπτυξη (ASD) το θέμα της αξιοποίησης των στοιχείων (data) για την ναυτιλία και το έργο που επιτελεί σε παγκόσμια κλίμακα χαρακτηρίζεται μείζονος σημασίας. Οι ναυτιλιακές διασυνδέσεις, οι διασυνδέσεις λιμένων, οι ναυτιλιακές καλύψεις και οι δραστηριότητες των ναυτιλιακών εταιριών όλων των τομέων δημιουργούν μεγάλους και μικρούς όγκους στοιχείων τα οποία θεωρούνται από τους ειδικούς αναλυτές αξιοποιήσιμα για την Sustainable Development (ASD).

Ωστόσο εμπειρογνώμονες σε θέματα συλλογής και αξιοποίησης ηλεκτρονικών στοιχείων θεωρούν ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα ικανοποιητικός αριθμός συλλογής τέτοιων στοιχείων από τους άλλους τομείς της ναυτιλίας πέραν των γνωστών προσπαθειών που εξελίσσονται με τους δικούς τους ρυθμούς στον τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Στον οποίο μετέχουν εταιρίες και λιμάνια.

Μερίδα ειδικών κάνει λόγο για μία «ιδιότυπη ναυμαχία» γύρω από τα στοιχεία και τη συλλογή τους για την οποία εξελίσσεται σε τεχνοκρατικό επίπεδο συζήτηση επί πολλών πτυχών που αναφέρονται στον ανταγωνισμό, την απόκρυψη δυναμικής των επιχειρήσεων αλλά και πιθανών σχεδιασμών τους που ακουμπούν στην αξιοποίηση στοιχείων.

Ωστόσο από την συλλογή και κυρίως αξιοποίηση των data κατά τους ειδικούς επηρεάζονται τομείς που αναφέρονται στα e.g. efficiency, cost-effectiveness, productivity, profitability και connectivity που θεωρούνται μείζονος σημασίας για τις ναυτιλιακές δραστηριότητες αλλά και για τις πολιτικές που εν δυνάμει μπορεί να σχηματοποιηθούν από τα κράτη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter