Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόταση Τράμπ $4.1 trillion για λιμενικές εκβαθύνσεις

Cargo Volumes at US Container Ports Expected to Go Down

Από μερικά δισεκατομμύρια έως και τρισεκατομμύρια δολάρια πρόκειται να δαπανηθούν από Αμερικάνικά λιμάνια σε Δυτική και Ανατολική Ακτή για εκβαθύνσεις ώστε να είναι εφικτή η εξυπηρέτηση των μεγαλύτερών σε μεταφορική ικανότητα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η πρόταση Τράμπ που καταγράφηκε προχθές, σύμφωνα με στοιχεία του Associated Press αφορά το προσεχές έτος ενώ ήδη το Κονγκρέσο έχει στα χέρια του δεκαπέντε πρότζεκ για τα οποία πρέπει να εγκριθούν κονδύλια που αφορούν στη βελτίωση της λιμενικών υποδομών.

Μόνο για δύο λιμάνια της Ανατολικής Ακτής φέτος ο πρόεδρος ζήτησε να διατεθούν 108 εκατομμύρια όταν σχεδόν όλα τα λιμάνια κοντεύουν να ξοδέψουν ότι είχαν και δεν είχαν μαζέψει από δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στο πλαίσιο της εξελισσόμενης κούρσας εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των αμερικανικών λιμένων.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα μέσα στον τρέχοντα μήνα το πλοίο COSCO Development ήταν το πρώτο εκ των μεγαλύτερων στην κατηγορία του πλοίο που έπιασε σε λιμάνι της Ανατολικής Ακτής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter