Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μέσω των logistics ο ανταγωνισμός

DP World 88

«Σήμανε η ώρα» των... logistics για τα λιμάνια ανά τον κόσμο καθώς καθημερινά καθίσταται σαφές ότι χωρίς «ταχύτητα» στην αλυσίδα όλα μπορούν να συμβούν. Με κορυφαία περίπτωση της υπογραφή MOU μεταξύ της DP World και του Indian National Investment and Infrastructure Fund για επένδυση ύψους $1bn σε υποδομές ogistics σε Ινδικά λιμάνια αλλά και εκείνες των βορειοευρωπαϊκών εμπορικών λιμένων οι αναλυτές του τομέα σημειώνουν πως το «επόμενο βήμα» στις επενδύσεις θα γίνει στο συγκεκριμένο τομέα. Και τούτο γιατί τα λιμάνια που υιοθέτησαν τάχιστα τις νέες τεχνολογίες, τους αυτοματισμούς κλπ βελτίωσαν τους χρόνους ανταπόκρισης καθώς υπέστησαν ισχυρές πιέσεις από την δρομολόγηση πλοίων με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες.

Ωστόσο κατά τους ειδικούς το «μέγα στοιχήμα’, όπως το χαρακτηρίζουν αφορά στο χρονικό εύρος που θα λάβουν οι επενδυτικές πρωτοβουλίες στον τομέα των logistics όπου εμλέκονται πολλές εταιρίες με διαφορετικό επιχειρηματικό και επιχειρησιακό εύρος αλλά κυρίως με διαφορετικές αντιλήψεις ως προς την θέση προτεραιοτήτων.

Ποτάμιες μεταφορές , συνδυασμοί τραίνων πλοίων και αεροπλάνων θα παρουσιάσουν εξαιρετικό ενδιαφέρον λίαν προσεχώς όπως και οι μεταβολές, από πλευράς αναλυτών, που συμβαίνουν σε γεωγραφικές περιοχές όπως επι παραδείγματι στα Βαλκάνια.

Στα οποία το σιδηροδρομικό τοπίο εξελίσσεται τάχιστα με την Βουλγαρική πλευρά να ευελπιστεί σε Κινεζική παρέμβαση-επένδυση στο σιδηροδρομικό της δίκτυο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter