Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρότερνταμ: «Περάστε σας τυπώσαμε την... προπέλα σας»

2222 3Dpropeller

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία ως προς τα αυστηρά ποιοτικά χαρακτηριστικά η εκτύπωση σε τρισδιάστατο (3D) εκτυπωτή προπέλας σκάφους από το RAMLAB που λειτουργεί στο λιμάνι του Ρότερνταμ το οποίο υποστηρίζει ως γνωστόν τις νέες τεχνολογίες αλλά και τις δυνατότητες «νέο-αναδυόμενων επιχειρήσεων». Βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι η παραγωγή ανταλλακτικών για πλοία αρχής γενομένης από τις προπέλες η κατασκευή-χύτευση και διαμόρφωση των οποίων αποτελεί μία λεπτή και πολυσύνθετη διαδικασία.

Ωστόσο με βάση το επιτυχές του εγχειρήματος εκτύπωση προπέλας υπό κλίμακα το νέο στοίχημα μέχρι το καλοκαίρι είναι η εκτύπωση προπέλας σε «φυσικές διαστάσεις» ώστε να καταστεί εφικτή η τοποθέτησή της για την έναρξη ρεαλιστικών δοκιμών.

Το λιμάνι του Ρότερνταμ που υποδέχεται κατ έτος εξαιρετικά μεγάλο αριθμό πλοίων στοχεύει στην ανάπτυξη του συστήματος ώστε να μειωθούν οι χρόνοι που απαιτούνται από εβδομάδες έως και μήνες για κάποια ανταλλακτικά που χρειάζονται τα πλοία τα οποία «παγιδεύονται» στο λιμάνι μέχρι την εξεύρεση και αποστολή των ανταλλακτικών.

Που προσεχώς θα μπορούν να «τυπώνονται» με τις δέουσες προδιαγραφές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter