Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στις γραμμές προς... Κίνα

3333

Αναχώρησε χθες, από το DP World London Gateway’s rail terminal στο South Essex, έμφορτος εμπορευμάτων ο πρώτος εμπορικός συρμός από την Βρετανία με κατεύθυνση την Κίνα στο πλαίσιο του λειτουργούντος "σιδερένιου" διαδρόμου Ευρώπης-Κίνας ο οποίος και είναι «παράλληλος» , ίσως και ανταγωνιστικός, του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού.

Ο συρμός διήλθε από το Γιουροτούνελ με κατεύθυνση Γαλλία και Βέλγιο με ενδιάμεση στάση στο Ντούινσμπουρκ της Γερμανίας που αποτελεί σιδηροδρομικό κόμβο και inland hub για τα logistics της κεντρικής Ευρώπης πριν προχωρήσει προς Πολωνία, Λευκορωσία, Ρωσία και Καζακστάν με τελικό προορισμό το Yiwu στην Κίνα.

Η αναχώρηση του συρμού έγινε στο πλαίσιο ειδικής τελετής στην οποία παρόντα ήταν μέλη της Βρετανικής κυβέρνησης και της DP World. Η σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας- Β. Ευρώπης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς αποτελεί μία εναλλακτική λύση στην αμφίδρομη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς Κίνα έναντι της θαλάσσιας οδού ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδυναμώνει και τον ανταγωνισμό προς τα βόρεια λιμάνια της ΕΕ ενώ παράλληλα ανοίγει τους ορίζοντες για τον Πειραιά .

Όπου ως γνωστόν καταλήγει ο θαλάσσιος δρόμος του μεταξιού στην Ν. Ευρώπη ο οποίος και συνεχίζει σιδηροδρομικά προς την ανατολική, την κεντρική και βόρεια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter