Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην «Τραμπ εποχή» τα Αμερικανικά λιμάνια

Americas Ports Freight System Recognized in MAP 21 Surface Transportation Bill Reauthorization

Είναι πιθανό ένα ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού της σχέσης των Αμερικανικών λιμένων με τις «συμμαχίες» και όχι μόνο στο εγγύς μέλλον ελέω της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Ντ. Τραμπ;

Το ερώτημα αυτό φαίνεται να βασανίζει τους αναλυτές εξ ίσου με εκείνα που τίθενται πλέον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ελέω του επικείμενου Brexit.

Στις μέχρι τώρα συζητήσεις πάντως το ενδεχόμενο του αναπροσδιορισμού της «σχέσης» δεν αποκλείεται στη βάση της λογικής της αύξησης των εξαγωγών αλλά και εισαγωγών σε επίπεδο χρεώσεων αν και κάτι τέτοιο προς ώρας δεν διαφαίνεται πιθανό να ξεπεράσει υπολογισμούς που έχουν γίνει εκατέρωθεν.

Να σημειωθεί ότι εννέα αμερικανικά λιμάνια διαθέτουν βυθίσματα και εγκαταστάσεις που μπορεί να εξυπηρετηθούν τα γιγαντιαίων μεταφορικών ικανοτήτων πλοία που είναι τα λιμάνια Los Angeles, Oakland, Seattle, Tacoma, New York/New Jersey, Norfolk, Baltimore και Miami.

Στον όλο επίσης προβληματισμό έρχεται να προσθέσει και η αύξηση των δυνατοτήτων της διώρυγας του Παναμά με τις «διευρυμένες» post-Panamax διελεύσεις καθώς δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη η επίπτωση για τα αμερικανικά λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter