Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κοντά ο Απρίλιος... να και ο Μάης

amv

Και τώρα τρέχουμε; Το ερώτημα αυτό φαίνεται να βασανίζει τα υψηλόβαθμα στελέχη των «συμμαχιών» τα οποία είναι εντεταλμένα να «σκανάρουν» τον ανταγωνισμό έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και όπως θα αναπτυχθεί από τον προσεχή μήνα. Στοιχεία ανάλυσης του Drewry θέλουν το νέο-εισαγόμενο δυναμικό σε TEU’s να πιέζει προς τα κάτω τις τιμές στις γραμμές Ασίας- Β. Ευρώπης ξεχωρίζοντας ωστόσο τις συγκεκριμένες γραμμές από τις άλλες σε παγκόσμια κλίμακα.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι ο παράγοντας «ταχύτητα», που φάνηκε να μπαίνει στο «χρονοντούλαπο» λόγω κόστους καύσιμων και ρυθμίσεων περί της ατμοσφαιρικής ρύπανσης επανέρχεται «τροπαιοφόρος» συνδυαζόμενος με τις συχνότητες στις περίφημες «λούπες» στα κομβικής κυρίως σημασίας λιμάνια.

Όπου εκεί υπεισέρχεται και το «ποίος πληρώνει τι» με την 2Μ να προηγείται των άλλων «συμμαχιών» στον αριθμός των ειδικών τιμολογίων που έχει εξασφαλίσει σε 41 περιπτώσεις έναντι των Ocean Alliance με 40 και της THE Alliance με 32. Το προσεχές δίμηνο πάντως θα είναι το πλέον ενδιαφέρον καθώς οι συμμαχίες θα κληθούν να απαντήσουν στον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter