Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Χορός» δις δολαρίων για ανάπτυξη λιμενικών υποδομών

Tilbury 01

Καλά κρατεί και το τρέχον έτος ο «χορός» των επενδύσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων για ανάπτυξη αλλά και βελτίωση λιμενικών υποδομών. Το Βρετανικό λιμάνι του Tilbury πρόκειται να ξοδέψει κοντά στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις στο container terminal προκειμένου αυτό να καταστεί σε principal port για το Λονδίνο και να μπορεί να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα σε μεταφορική ικανότητα πλοία.

Να σημειωθεί ότι τα Βρετανικά λιμάνια, που ετοιμάζονται για το Brexit εμφάνισαν σημαντική αύξηση στις κινήσεις τους το περασμένο έτος κατά το οποίο επίσης ξεκίνησαν και σημαντικές επενδύσεις.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση της Αλγερίας θα επενδύσει κοντά στα 3,3 δις δολάρια για την ανάπτυξη του λιμανιού στην βιομηχανική ζώνη της El Hamdania με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών το προσεχές έτος.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο έχουν υπό την επίβλεψη τους οι China Harbour Engineering, και China State Construction Engineering Corporation που θα μετέχουν με ποσοστό 49 % στη διαχείριση του λιμένα ενώ το 51% θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Algerian Ports Authority. Να σημειωθεί τέλος ότι η CMA CGM και η CNAN NORD Spa έχουν υπογράψει πέρσι τον Νοέμβριο συμφωνία ανάπτυξης των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στην Αλγερία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter