Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Προβλήματα» στα λιμάνια από το διάταγμα Τράμπ

tramp 888

Προβλήματα στα Αμερικανικά λιμάνια ενδεχομένως επιφέρει το διάταγμα Τράμπ περί αποκλεισμού εισόδου σε αμερικανικό έδαφος πολιτών από συγκεκριμένη ομάδα χωρών αλλά και πολιτών που η πράσινη κάρτα τους θα επανεξεταστεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το διάταγμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τόσο σε επίπεδο αλλαγών πληρωμάτων πλοίων που προσεγγίζουν την Αμερικανική επικράτεια όσο και της αποβίβασής τους σε Αμερικανικό έδαφος κατά τη διάρκεια της παραμονής των πλοίων στα λιμάνια. Δευτερευόντως φαίνεται να υπάρχει θέμα και με απασχολούμενους σε λιμάνια με διπλή υπηκοότητα καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και παρά τον θόρυβο η εικόνα.

Να σημειωθεί ότι αεροπορικές εταιρίες έχουν επιλέξει την αλλαγή των πληρωμάτων τους στις πτήσεις με προορισμό Αμερικανικά αεροδρόμια αλλά νομικοί κύκλοι και άλλοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο να γίνει κάτι ανάλογο στην έκταση που έχει στα πληρώματα των πλοίων οπότε και το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της αναγκαστικής παραμονής τους στα πλοία όταν αυτά βρίσκονται σε λιμάνι της Αμερικανικής επικράτειας.

Πάντως με βάση τα στοιχεία για το σύνολο των απασχολούμενων προερχόμενων από την ομάδα των κρατών που αναφέρεται στο διάταγμα το «πρόβλημα» φαίνεται να μην έχει μεγάλη διάσταση με βάση τα στοιχεία του 2015 των απασχολούμενων ναυτεργατών από τις συγκεκριμένες χώρες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter