Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Μεταφράζοντας» την Theresa May

tereza mei 92

Τις πολιτικές «πίσω από τις λέξεις» των προσφάτως ρηθέντων για το πολυσυζητημένο Brexit δια στόματος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May επιχειρούν να «μεταφράσουν» υψηλόβαθμα στελέχη του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος αλλά και του τομέα των logistics σε μία προσπάθεια να αποτυπώσουν τις πιθανές προκλήσεις. Από τα μέχρι τούδε γνωστά στοιχεία τα λιμάνια της Β. Ευρώπης ήταν τα πρώτα που ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας με το ρυθμό να δίνουν τα λιμάνια του Καλαί στη Γαλλία και του Ντόβερ στη Βρετανία που ιστορικά ( προ Γιουροτούνελ) διασυνδέουν την Κεντρική Ευρώπη με τη Βρετανία.

Προς ώρας πάντως διαγράφεται μία συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς τη μη μεγέθυνση των γραφειοκρατικών διατυπώσεων που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν καθυστερήσεις χρονικές που βέβαια θα επέφεραν αύξηση στα κόστη διαμετακόμισης.

Ωστόσο οι αναφορές May φαίνεται να έχουν θέσει σε συναγερμό και τα ναυτιλιακά κέντρα που εν δυνάμει πολιορκούν τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα και τις περί τη ναυτιλία αναπτυσσόμενες υπηρεσίες στο ενδεχόμενο εγκατάλειψης του Λονδίνου στην μετά Brexit εποχή.

Και τούτο γιατί η αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο με επίκεντρο το Ηνωμένο Βασίλειο άφησε πολλά περιθώρια αλλά και πυροδότησε ένα κύκλο συζητήσεων περί ανταγωνιστικότητας σε σχέση με την Ε.Ε. αλλά και του τι μπορεί να σηματοδοτήσει γενικότερα για την ενδυνάμωση του Βρετανικού νηολογίου και όχι μόνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter