Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προβληματίζουν οι «άστοχες» φορτώσεις

kina sagkai emporeumatokibotia emporio eksagoges

Θέμα τήρησης ασφαλέστερων διαδικασιών που αφορούν στην φόρτωση και ασφάλιση «επικίνδυνων» φορτίων φαίνεται να τίθεται μετά την καταγραφή αλλεπάλληλων ατυχών περιστατικών με ρολά σιδηρών ελασμάτων για βιομηχανική χρήση σε φορτηγά οχήματα, σιδηροδρομικά βαγόνια και ποταμόπλοια. Από τα στοιχεία που έτυχαν επεξεργασίας εκ των ατυχών περιστατικών κατέστη προφανές ότι ορισμένα φορτία που χαρακτηρίζονται «επικίνδυνα» δεν είχαν τύχει ασφαλέστερων, των συνήθων, διαδικασιών φόρτωσης και ασφάλισης.

Πέραν του βάρους των εν λόγω ρολών η θραύση των προσδέσεων (ειδικών ταινιών) των ρολών και των προσδέσεων φόρτωσης στις περισσότερες των περιπτώσεων προκάλεσαν σοβαρές ζημιές καθώς εκτονώθηκε η τάνυση με την οποία περιτυλίγεται και δημιουργείται το σιδερένιο ρολό πριν αυτό ασφαλιστεί με ειδικούς σιδηρούς ιμάντες.

Η όλη εξέλιξη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται να οδηγήσει σε βελτιωτική αναθεώρηση των προδιαγραφών μεταφοράς των εν λόγω φορτίων αλλά και γενικότερα φορτίων των οποίων η «συμπεριφορά» κρίνεται «ασταθής».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter