Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ευρωπαϊκά λιμάνια ενόψει εκλογών

calaislimani thumb large

Το σοκ του ενδεχόμενου να υλοποιηθεί Brexit αλλά και των εκλογικών αναμετρήσεων που είναι προγραμματισμένες, και όχι μόνο, να γίνουν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέτος φαίνεται ότι έχουν ήδη αρχίσει να προβληματίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα ως προς το θέμα των επιπτώσεων από ενδεχόμενη «αλλαγή πλεύσης» σε ευρωπαϊκές στρατηγικές μείζονος σημασίας. Τα ερωτήματα που έχουν ήδη τεθεί απεικονίζουν με ευκρινή τρόπο το εύρος του προβληματισμού καθώς διαφαίνεται ότι το προσεχές διάστημα και με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά και το Brexit πολλές πολιτικές που αφορούν στα λιμάνια ενδεχόμενα τεθούν προς επανεξέταση.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς και μία περισσότερο «προστατευτική πολιτική» , σε συνάρτηση με τις μέχρι τώρα εικασίες για την πολιτική Τράμπ στο διεθνές εμπόριο, φαίνεται να αποτελεί μία εφιαλτική προοπτική. Και τούτο γιατί τα λιμάνια της Β. Ευρώπης έχουν για το τρέχον έτος θέσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μετά από ένα καλό 2016 ενώ βρίσκονται και σε φάση υλοποίησης σχεδιασμών ανάπτυξης υποδομών και εξοπλισμών πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα Γαλλικά λιμάνια του Καλαί και της Δουνκέρκης ήδη έχουν ξεκινήσει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση πιθανών και απίθανων προβλημάτων μετά το Brexit αλλά και του ενδεχόμενου ισχυρών κλυδωνισμών στην ευρωζώνη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter