Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πράσινη λογική» υιοθετεί η διώρυγα Παναμά

Panama canal 007

Έτοιμη να επιβραβεύσει τα πλοία με χαμηλότερους συντελεστές αέριων ρύπων που θα διέρχονται από τη διώρυγα του Παναμά με ενδεχομένως χαμηλότερα τέλη διέλευσης προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες η διώρυγα του Παναμά. Πάντα κατά πληροφορίες θα γίνεται ένας ειδικός υπολογισμός βάσει του οποίου θα επέρχονται οι μειώσεις στο πλαίσιο μίας περιβαλλοντικής πολιτικής.

Πέραν της περιβαλλοντικής πτυχής του θέματος οι διώρυγες (Παναμά – Σουέζ) έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα για να προσελκύσουν μεγαλύτερο πελατειακό δυναμικό σε εποχή που τα ναυτιλιακά καύσιμα είναι φθηνότερα προγενέστερων εποχών, οι ρότες ανοικτές και οι επιλογές μεγαλύτερες καθώς έχουν ήδη δρομολογηθεί γιγαντιαίας μεταφορικής ικανότητας πλοία που θα μπορούσαν και στις δύο περιπτώσεις (των διωρύγων) να κάνουν απλώς τον περίπλου ολόκληρων ηπείρων για να καλύψουν τις προσεγγίσεις τους.

Ωστόσο επειδή είναι γνωστό ότι «ο χρόνος είναι χρήμα» και στις δύο περιπτώσεις των διωρύγων καθίσταται προφανής η προσπάθειά τους να διατηρήσουν το πελατειακό τους δυναμικό και άρα το επιθυμητό επίπεδο εσόδων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter