Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Σουέζ εστιάζει το Κινεζικό ενδιαφέρον

suez 4323

Επιχείρηση εδραίωσης της «παρουσία της» στο επιχειρηματικό- επιχειρησιακό πλαίσιο της διώρυγας του Σουέζ σε εξέλιξη από την Κίνα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες παρατηρητών των ενεργειών που σχετίζονται με την ανάπτυξη του «θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού».

Ήδη, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες το Egyptian Businessmen Association (EBA) επελέγη να εκπροσωπήσει την Αίγυπτο στο Κινεζικό εγχείρημα σε συνεργασία με το Shanghai Chamber of Commerce.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα είχε ανακοινωθεί από κινεζικής πλευράς η βελτίωση της χρηματοδοτικής πλατφόρμας που σχετίζεται με την ανάπτυξη του «θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού» η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει και ποσό ύψους 15 δις δολαρίων για την κάλυψη στρατηγικής σημασίας συμφωνιών.

Η διώρυγα του Σουέζ με την ανάπτυξή της ως γνωστόν επιταχύνει την δια θαλάσσης προσέγγιση μεταξύ Κίνας Ευρώπης διαμέσου της νότιας θάλασσας της Κίνας, των στενών της Malacca και του Ινδικού Ωκεανού με πρώτη απόληξη στην πλευρά της ΕΕ το λιμάνι του Πειραιά για τη σημασία του οποίου έχει γίνει πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter