Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κλέβει» φορτία η Ανατολική από τη Δυτική Ακτή στις ΗΠΑ

Port of Los Angeles New Data Shows Air Pollution Continues to Drop USA

Μια νέα μελέτη από του Ο.Η. Robinson Worldwide Inc, δείχνει ότι η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ θα μπορούσε να πάρει το 10% των φορτίων ασιατικής προέλευσης, από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ μετά το άνοιγμα της διευρυμένης διώρυγας του Παναμά, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η επέκταση της διώρυγας του Παναμά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016. Αφού ανοιχτεί, οι carriers που έρχονται στις ΗΠΑ από την Κίνα έχουν τη δυνατότητα να παρακάμψουν την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, η οποία υποφέρει από την τρέχουσα κυκλοφοριακή συμφόρηση, και να κατευθυνθεί προς την Ανατολή, η οποία θα μπορούσε να δει λιμάνια της περιοχής να επωφελούνται δραματικά.

Ορισμένοι κόμβοι μεταφόρτωσης της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής αναμένεται να δουν μεγάλη ανάπτυξη λόγω των μεγαλύτερων πλοίων που θα διέρχονται από τη διώρυγα. Το κόστος της επέκτασης του καναλιού είναι πάνω από US $ 5,000,000,000 και υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τον παγκόσμιο τοπίο logistics.

Ωστόσο, η αιωνόβια διώρυγα του Παναμά αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από τον παλιό της αντίπαλο –διώρυγα του Σουέζ - , η οποία βρίσκεται κι εκείνη σε φάση επέκτασης.

Επιπλέον, ο Παναμάς αντιμετωπίζει επίσης νέο ανταγωνισμό από το απίστευτα φιλόδοξο σχέδιο του Καναλιού της Νικαράγουα. Χρηματοδοτούμενο από το Hong Kong Nicaragua Development Group, το πρόγραμμα στοχεύει να λειτουργεί πλήρως από το 2020. Ωστόσο, η βιωσιμότητα του έργου έχει αμφισβητηθεί έντονα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter