Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

APM terminals

Ένα νέο πρόγραμμα, κόστους κοντά στα 6,5 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη τριετία, πρόκειται να τρέξει για λογαριασμό της ΕΕ με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και των πάσης φύσεως ηλεκτρονικών απειλών με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020.

Πρόκειται για το AUGGMED το οποίο λαμβάνει υπόψη μία πλειάδα σεναρίων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με την ενεργό συμμετοχή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων αλλά και συσκευών που χρησιμοποιούνται σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρόμους κλπ.

Ο λόγος βέβαια για την προστασία των κρίσιμων υποδομών αλλά και της αλυσίδας των μεταφορικών συστημάτων και μάλιστα σε χρονική περίοδο όπου οι αναζητήσεις αντίμετρων απέναντι στις ασύμμετρες απειλές είναι το ζητούμενο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μέσα από το AUGGMED θα αναζητηθεί η δημιουργία μίας πλατφόρμας συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε θέματα ασφαλείας, καταστολής έκνομων πράξεων και αποτροπής τρομοκρατικών απειλών μέσα από την οποία θα καταστεί εφικτή η έγκαιρη και κυρίως αποτελεσματική εκπαίδευση μέσα από θεωρητικά και κυρίως πρακτικά σενάρια που θα λαμβάνουν υπόψη τους τις πραγματικές συνθήκες που υπάρχουν στις μεταφορικές υποδομές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter