Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κίνα: «Θωρακίζονται» σιδηροδρομικά τα λιμάνια της

ningo21

Ένα από τα πρώτα λιμάνια που επιχειρούν την ισχυρή «θωράκισή τους» με σιδηροδρομικές ευκολίες είναι το Ningbo στην Κίνα. Η είδηση δεν έχει προκαλέσει κατάπληξη στους κύκλους των εμπειρογνωμόνων σε θέματα συνδυασμένων μεταφορών. Που αισθάνονται αφ ενός δικαιωμένοι για την «επιμονή τους» στη συγκεκριμένη επιλογή συνδυασμένων μεταφορών και αφ εταίρου δικαιωμένοι όσοι είχαν εγκαίρως παρατηρήσει την Κινεζική προδιάθεση να υποστηρίξει τα λιμάνια της με βελτιωμένες στον υπέρτατο βαθμό σιδηροδρομικές υπηρεσίες.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν με νόημα ότι μα Κινεζική υποστήριξη συμβαίνει κοσμογονία σιδηροδρομικών εργασιών σε επίπεδο Βαλκανίων όπου οι υπό βελτίωση ευρισκόμενοι σιδηροδρομικοί άξονες «καλύπτουν» στρατηγικής σημασίας λιμάνια της περιοχής με την Ελλάδα να διατηρεί ακόμη ένα «ερωτηματικό» περί των προθέσεων της κυβέρνησης να υποστηρίξει δυναμικά τα λιμάνια Πειραιά, Βόλου, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης αλλά και περί την αποκρατικοποίηση του δικτύου.

Επί της ουσίας το Κινεζικό λιμάνι θα αποκτήσει το πλέον εξελιγμένο «πακέτο» υπηρεσιών για το συνδυασμό πλοίου-σιδηροδρόμου με στόχο τη διανομή αλλά και συγκέντρωση εμπορευμάτων από και προς το λιμάνι, ενώ ανάλογη σχεδιασμοί «τρέχουν» και για άλλα μεγάλα Κινεζικά λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter