Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

S.I.S.I.: Θεαματικές οι προβλέψεις για τα κινεζικά λιμάνια

kina limani

Τουλάχιστον θεαματικά είναι τα στοιχεία πρόβλεψης του Shanghai International Shipping Institute που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα και τα οποία αναφέρονται σε τι άλλο παρά την με γεωμετρική πρόοδο ανάπτυξη της κίνησης στα μεγάλα Κινεζικά λιμάνια. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν με ορίζοντα το 2030 εκτιμάται ότι θα καταγράφεται κατά μέσο όρο αύξηση της τάξης του 6% κατ' έτος. Οι επί μέρους προβλέψεις είναι επίσης θεαματικές καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει διπλασιασμός του όγκου των εμπορευμάτων σε 25 δισεκατομμύρια τόνους με το μεικτό φορτίο να αυξάνει επίσης γεωμετρικά.

Επίσης αναμένεται να προστεθούν 505 εκατομμύρια TEU's δηλαδή επιμερισμένα στα πέντε μεγάλα λιμάνια Shanghai (52.68 million TEU), Qingdao (43.15 million TEU), Ningbo-Zhoushan (37.27 million TEU), Tianjin (32.3 million TEU) και Shenzhen (30.24 million TEU).

Τα ποσά που επενδύονται επίσης για την ανάπτυξη των υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανικών ανοδομών είναι σε δυσθεώρητα ύψη ενώ εξ ίσου δυσθεώρητα είναι και τα ποσά που θα διατεθούν για την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλα στρατηγικής σημασίας λιμάνια στο πλαίσιο υλοποίησης του «θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter