Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

C.T.E.: Τεχνολογίες αιχμής για την αποφυγή χαοτικών καταστάσεων σε λιμάνια

Counter Terror Expo 2015

Ήταν όλοι εκεί. Ο λόγος για την Counter Terror Expo που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο όπου παρουσιάστηκαν μέσα στο διήμερο τεχνολογίες αιχμής για την αποτροπή έκνομων ενεργειών σε λιμάνια και πλοία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο λογισμικό συστημάτων ελέγχου, τη συνδυασμένη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και δορυφορικών συστημάτων αλλά κυρίως στα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί για να αποτρέψουν τους χάκερ να προκαλέσουν χάος.

Τεχνολογικά συστήματα με ακτίνες υπέρυθρες και ακουστικές, συστήματα εντοπισμού, αλλά και συστήματα που συνοδεύουν εμπορευματοκιβώτια αποτυπώνοντας την διαδρομή τους και τους χρόνους διακίνησης ήταν παρόντα.

Άκρως ενδιαφέρουσες και οι συζητήσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης όπου εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας, και θέματα τεχνολογικής ασφάλειας συνεξέτασαν παραμέτρους συμφωνώντας ότι οι «ασύμμετρες απειλές» απαιτούν για την αντιμετώπισή τους ευελιξία και ταχύτητα όσον αφορά στην ανάπτυξη αντίμετρων αλλά και «στεγανότητα». Έννοια που επίσης προκάλεσε συζητήσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter