Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αμερικανικά λιμάνια: «Τρέχουν» να... προλάβουν τη διώρυγα

Americas Ports Freight System Recognized in MAP 21 Surface Transportation Bill Reauthorization

«Κατοστάρια» κατά τομέα κάνουν τα αμερικανικά λιμάνια προκειμένου να είναι έτοιμα στις αρχές του επόμενου έτους να «φιλοξενήσουν» τα πλοία που θα διέρχονται από την ανανεωμένη και δυναμικότερη διώρυγα του Παναμά.

Οι εργασίες της οποίας βρίσκονται στην «τελική τους ευθεία». Χαρακτηριστικό των προετοιμασιών των αμερικανικών λιμένων για την υποδοχή των mega – boxships είναι τα λιμάνια της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ που έχουν ξοδέψει κοντά στα έξι δις δολάρια για εκβαθύνσεις αλλά και ταχύρυθμα εξοπλιστικά προγράμματα αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού τους εξοπλισμού με το λιμάνι του Μαϊάμι να έχει ως τώρα ξοδέψει πάνω από ένα δις δολάρια για να καλύψει τα logistics καθώς εκτιμάται ότι θα «πιάνουν» τα μεγαλύτερα post-Panamax.

Τα ποσά που ξοδεύονται σε αυτή τη φάση είναι ιλιγγιώδη αλλά ουσιαστικά αντικατοπτρίζουν μία νέα πραγματικότητα από την οποία σημειωτέον δεν έχουν διαφύγει ούτε και τα στρατηγικής σημασίας λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εκείνα στη Β. Θάλασσα να ηγούνται μακράν έναντι εκείνων με πρόσωπο στη Μεσόγειο.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter