Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυτοματισμοί: Το επόμενο βήμα;

damam afrika big

Νέο πεδίο προβληματισμού για τους αναλυτές των λιμενικών συστημάτων αποτελεί η αναζήτηση του «επόμενου βήματος» από την υιοθέτηση των αυτοματισμών στις λειτουργίες των εμπορικών λιμένων. Με τις ναυτιλιακές εταιρίες να «μάχονται» για την κατάκτηση των υψηλότερων ποσοστών αξιοπιστίας έναντι των πελατών τους τα φώτα στρέφονται στα λιμάνια. Τα οποία το τελευταίο διάστημα, πέραν των άλλων εξοπλισμών, έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για την υιοθέτηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας των αυτοματισμών με μόνο στόχο να περιορίσουν κατά το δυνατόν στο ελάχιστο τους χρόνους «αστοχίας» των μηχανών (όλων των τύπων) από την ανθρώπινη αντίδραση στις λιμενικές λειτουργίες.

Μερίδα των αναλυτών «επιμένει» ότι η αξιοποίηση των καθημερινών στοιχείων που προκύπτουν από τις εντός και εκτός πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (λιμάνια- πλοία- διαμεταφορές) μπορούν να «δείξουν» το μέλλον πέραν της βελτίωσης των χρόνων που σχετίζονται με την τις ταχύτητες των εμπορευματικών ροών. Να σημειωθεί ότι η αξιοποίηση τέτοιων στοιχείων απαιτεί σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία της πληροφορικής καθώς μιλάμε για όγκους στοιχείων της κατά μέσο όρο των 30-40 tera ανά ημέρα και κατ αναλογία μηνιαία κλπ.

Πρέπει να τεθούν «στάνταρ» υποστηρίζει άλλη ομάδα αναλυτών που επισημαίνει ότι αν δεν υπάρξουν αυτά τότε τα οποιαδήποτε στοιχεία στερούνται συγκρίσιμης βάσης. Όπως και να έχει πάντως και οι δύο ομάδες κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι οι ρυθμοί που ακολουθεί το παγκόσμιο εμπόριο είναι φρενήρεις και άρα το «επόμενο βήμα» θα πρέπει να έχει ανακαλυφθεί σύντομα ώστε να μην υπάρξουν παρενέργειες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter