Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βελτιώνεται η αξιοπιστία των boxships

Maersk ships in Gothenburg

Στο 64% έχει φτάσει η αξιοπιστία των ναυτιλιακών εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που οριστικοποιηθήκαν για το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ουσιαστικά εμφανίζεται μια αύξηση της τάξης του 8,5%, γεγονός που δείχνει ότι οι εταιρείες προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα τους όσον αφορά στη συνέπεια τους στην κάλυψη των δρομολογιακών γραμμών.

Το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο στις γραμμές Ασίας - Ευρώπης αλλά και Ασίας - Αμερικής, με την MAERSK να ηγείται της κούρσας με 81%, την K Line να ακολουθεί με 73% και τις Cosco και MSC να ακολουθούν επίσης με 70% έκαστη.

Ουσιαστικά οι εταιρείες έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε ζητήματα εξυπηρέτησης που σχετίζονται με τα λιμάνια καθώς τα τελευταία βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης όσον αφορά τους χρόνους εξυπηρέτησης των πλοίων και συγκέντρωσης ή διασποράς των εμπορευματοκιβωτίων στους χώρους εναπόθεσής τους.

Μερίδα αναλυτών εξακολουθεί να επιμένει ότι τη κύρια ευθύνη την έχουν τα λιμάνια από τα οποία εξαρτάται απόλυτα ο χρόνος εξυπηρέτησης ενός πλοίου στον προγραμματισμένο κατάπλου και απόπλου του στους συνήθεις κυκλικούς πλόες που αυτά εκτελούν και μεγάλες ή μικρές γραμμές.

Να σημειώσουμε ότι τα λιμάνια έχουν αποδυθεί σε κούρσα εξοπλισμών αλλά και αναδιαρθρώσεων πολιτικών με υιοθέτηση των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών με στόχο να μειώσουν τις χρονικές αστοχίες από την ανθρώπινη παρέμβαση στις λειτουργίες των μηχανημάτων.

Να υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα το TheSeaNation, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση ανά μήνα εκατομμυρίων στοιχείων από την MAERSK, τα οποία στόχο έχουν να βελτιώσουν το σύνολο των service και να απαλείψουν τυχόν αστοχίες όπως προαναφέρθηκε από την ανθρώπινη παρέμβαση.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter