Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Συνέρχονται» τα αμερικανικά λιμάνια

Americas Ports Freight System Recognized in MAP 21 Surface Transportation Bill Reauthorization

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται στο σύνολο τους τα αμερικανικά λιμάνια, μερικά εκ των οποίων ανακάμπτουν μετά την περίοδο των κινητοποιήσεων από το πρώτο σοκ της έλευσης των γιγαντιαίων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Να θυμίσουμε ότι ανάλογο σοκ είναι υποστεί και τα λιμάνια της Β. Ευρώπης τα οποία και αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης.

Από τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, εμφανίζεται μια αύξηση της τάξης του 8% στα αμερικανικά λιμάνια, γεγονός που αντικατοπτρίζει εν πολλοίς και τις διαθέσεις τόσο της αμερικανικής αγοράς όσο και των εμπορευματικών ροών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τα αμερικανικά λιμάνια πρόκειται να ξοδέψουν με ορίζοντα τριετίας ένα σημαντικό αριθμό δις δολαρίων προκειμένου να αναβαθμίσουν τα συστήματα τους για να μπορούν άνετα να εξυπηρετούν τα μεγάλα πλοία που δρομολογούνται αλλά και τα ακόμα μεγαλύτερα που εικάζεται ότι θα δρομολογηθούν μέσα στην προσεχή διετία.

Αρωγός στην πραγματοποίηση των σχεδίων τους, οι καλά ρυθμισμένες αλυσίδες των logistics που στηρίζονται στις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter