Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χάος λόγω κινητοποιήσεων σε Αμερικανικά λιμάνια

limenergates USA

Αντιμετωπίζουν ότι αντιμετώπισαν προ δεκαετιών οι «συνάδελφοί τους» στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι Αμερικανοί λιμενεργάτες που τώρα αντιμετωπίζουν την απώλεια θέσεων εργασίας λόγω αυτοματισμών. Οι ταχύρυθμες επενδύσεις που συμβαίνουν την τελευταία διετία στα Αμερικανικά λιμάνια με την ανάπτυξη των αυτοματισμών ως λύση στην αποσυμφόρηση των όγκων εμπορευματοκιβωτίων που καταπλέουν στα λιμάνια ή εισέρχονται από τους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες της χώρας τείνουν να εξελιχθούν σε εφιάλτη.

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η εισαγωγή αυτόματων σαρωτών ανάγνωσης γραμμικού κώδικα που συνοδεύουν όλα τα εμπορεύματα από την οποία χάθηκε σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας για λιμενεργάτες όχι όμως και από υπαλλήλους χειριστές που δεν υπακούουν στα λιμενεργατικά συνδικάτα.

Οι κινητοποιήσεις έχουν ως γνωστόν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβρη αλλά μόλις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ουσιαστικά επισφραγίστηκε το αδιέξοδο καθώς ναυάγησαν οι μεταξύ του συνδικάτου των λιμενεργατών International Longshore and Warehouse Union (ILWU) και της Ναυτιλιακής Ένωσης του Ειρηνικού Pacific Maritime Association (PMA) για την ανανέωση της σύμβασης.

Να σημειωθεί ότι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έχουν ή πρόκειται να αλλάξουν τα προγράμματα προσεγγίσεων την ίδια ώρα που τα κόστη διαμετακόμισης από άλλα λιμάνια που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter