Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παναμάς: Το πρώτο τρίμηνο του 2016 πλήρως λειτουργική η Διώρυγα

panama canal 443

Σε πλήρη λειτουργικότητα θα είναι από τις αρχές του επόμενου έτους η Διώρυγα του Παναμά μετά την ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού της βάσει των οποίων επιτρέπεται πλέον η διέλευση μεγαλύτερων σε μεταφορική ικανότητα αλλά και βυθίσματα εμπορικών πλοίων. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες η ισπανική κοινοπραξία Sacyr δήλωσε ότι κέρδισε το ποσό των 233 εκατ. δολαρίων ύστερα από διαφωνία που διευθετήθηκε αναφορικά με υπερβάσεις κόστους που αφορούσαν στις επεκτάσεις της διώρυγας.

Τοπικά και όχι μόνο μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι οι υπερβάσεις στην επέκταση της Διώρυγας άγγιζαν περίπου τα 1.6 δις δολάρια.

Από την πλευρά της η κοινοπραξία Grupo Unidos por el Canal σημείωσε ότι έχει προθεσμία έξι μηνών για να ολοκληρωθεί το έργο για το σύστημα κλειδώματος της Διώρυγας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγουμένως κατατεθεί απαιτήσεις συνολικού ύψους 2.3 δις δολαρίων για καθυστερήσεις που σημειώθηκαν.

Όπως προαναφέρθηκε οι τελικές πινελιές θα τεθούν στις αρχές του 2016 ενώ η Διώρυγα θα είναι πλήρως λειτουργική μέσα στο πρώτο τρίμηνο του ιδίου έτους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter