Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διώρυγα Νικαράγουας: Αναζητούνται περί τα 50 δις δολάρια

Nicaragua canal proposals 2013

Σε αναζήτηση πηγής χρηματοδότησης για το μεγαλεπήβολο σχέδιο ανάπτυξης της Διώρυγας της Νικράγουα φαίνεται πως είναι η κινεζικών συμφερόντων HKND. Προς ώρας έχει δεσμευτεί ένα ποσό της τάξεως τω 200 εκατ. δολαρίων, το οποίο απέχει πολύ από το συνολικό ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την κατασκευή η οποία ήδη ως γνωστόν γνωρίζει κάποιες καθυστερήσεις.

Προς ώρας οι πληροφορίες για το σε ποια αγορά θα απευθυνθεί η εταιρεία για την ανάπτυξη του initial public offering (ΙPO), δεν έχουν καταστεί σαφείς αλλά πηγές της εταιρείας εμφανίζονται αισιόδοξες, ότι η διαδικασία θα καταστεί επιτυχής και για το λόγο αυτό έχει προετοιμαστεί και το σχετικό συνοδευτικό υλικό που θα προωθηθεί στους εν δυνάμει επενδυτές κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από περιβαλλοντικές και άλλες οργανώσεις που εκφράζουν φόβους για μόλυνση της λίμνης Κατσιμπόλκα καθώς το κανάλι όταν κατασκευαστεί θα περνάει δια μέσου αυτής.

Κυβερνητικές πηγές πάντως υπερασπίζουν το εν λόγω εγχείρημα λέγοντας ότι θα προσφέρει οικονομική ανάπτυξη στο κράτος και άρα στους πολίτες του σημειώνοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν οι πλέον εξελιγμένης περιβαλλοντικές και τεχνικές ώστε ν μην υπάρξουν προβλήματα στο περιβάλλον.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter