Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ανώφλι» τα 24άρια;

container 00

«Ανάσες» ανακούφισης «καταγράφονται» τα τελευταία 24ωρα μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών λιμένων που διατηρούν στραμμένη την προσοχής τους στα όσα δημοσιοποιούν νηογνώμονες, ναυπηγοί και αναλυτές περί του που θα τεθεί το προς τα άνω όριο για τις μεταφορικές ικανότητες πλοίων του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων. Αν και οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς σφυγμομετρήσεις έφεραν τις υποδομές πρώτες στην κατάταξη των «πονοκεφάλων» των διοικήσεων λιμένων με δεύτερες τις υποθέσεις των αυτοματισμών, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν τον «απόλυτο πανικό».

Δηλαδή σημειώνουν με νόημα ότι μόλις προ πενταετίας οι συζητήσεις για τα «ανώφλια» πέρασαν στην ιστορία ως «αστεία» αφού οι «γίγαντες» του τότε είναι σήμερα ενταγμένοι στις μεσαίες κατηγορίες έως και ανώτερες για τα feeder ships . Τα οποία ειρήσθω εν ... θα κληθούν να διαδραματίσουν ένα νέο ρόλο σύνδεσης μεταξύ των κομβικών λιμένων και των άλλων... που θα προσδιορίσουν οι «συμμαχίες».

Και μέσα σε όλο αυτό τον «πανικό» και τις συζητήσεις και τα θέματα ασφάλειας. Αιτία φυσικά ο γιγαντισμός των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που μάλλον, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων «απαιτούν φρεσκάρισμα». Καθώς τα μεγέθη άλλα επιτάσσουν σε ξηρά και θάλασσα. Με τις συζητήσεις για συγκεκριμένες περιπτώσεις – ατυχήματα να μην έχουν τελεσιδικήσει ακόμη το όλο θέμα προσεχώς θα παρουσιάσει ενδιαφέρον.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter