Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση ESPO με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Karmenu Vella

espo-epitropos

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα του ESPO, είχε πρόσφατα ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Karmenu Vella.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου, με αφορμή το 4ο Συνέδριο για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό στη Βενετία, τις εργασίες του οποίου εγκαινίασε ο Επίτροπος.

Το συνέδριο ασχολήθηκε με θέματα που επηρεάζουν τον τουρισμό, τις παράκτιες περιοχές και τους τομείς της κρουαζιέρας συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας της ESPO, Santiago Garcia-Milà και Isabelle Ryckbost, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την έκβαση της συνάντησης.

Από την πλευρά της η κ. Isabelle Ryckbost δήλωσε ότι: «Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Ο Επίτροπος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο που δουλεύει ο Οργανισμός όσον αφορά την ένταξη των λιμένων και των πόλεων, τις οδηγίες για τους οικοτόπους και τα θέματα κρουαζιέρας.

Ο Επίτροπος σημείωσε τους διάφορους κωδικούς των πρακτικών που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια από τονESPO με το θέμα αυτό και καταλαβαίνει σαφώς ότι κάθε λιμάνι έχει τη δική του μοναδική ιστορία».

Ο Πρόεδρος, Santiago Garcia-Milà δήλωσε ότι: «Συναντήσαμε έναν Επίτροπο που ξέρει και καταλαβαίνει τη βιομηχανία μας.
Ο κ. Vella τόνισε τη σημασία της γαλάζιας οικονομίας και θεωρεί ότι αποτελεί προτεραιότητα η διατήρηση αυτού του σημαντικού τμήματος της ευρωπαϊκής οικονομίας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter